top of page
Фон 2_edited_edited.jpg
центр.png

ІСТОРІЯ СПОРТИВНОГО КЛУБУ "МАНГУСТ"

Спортивний клуб "Мангуст" - це товариство тих, хто сповідує спортивну культуру у просторі нової ери. Висококваліфіковані тренери, можливість тренуватися з всесвітньо відомими спортсменами та більше 20-ти видів групових програм у різних напрямках та вікових категоріях. Протягом майже чверті століття Спортивний клуб "Мангуст" сприяє розвитку спортивного потенціалу української молоді та виховує кращих спортсменів України, Європи та світу. Вихованці Спортивного клубу "Мангуст" успішно представляють країну на престижних змаганнях міжнародного рівня, входять до складу національних збірних команд України з пляжної боротьби, грепплiнгу, панкратіону, кікбоксингу та вільної боротьби. 

 

Справжнє добро потужно відстоює кожен міліметр свого щастя та добробуту, виступає за чесність та відповідальність. Саме тому гаслом Спортивного клубу "Мангуст" є "Добро має бути з кулаками".

Спортивний клуб "Мангуст" сприяє всебічному розвитку спортсмена, становленню людини як сильної особистості та конкурентоспроможного фахівця. Тренери клубу формують у спортсменах морально-вольові та лідерські якості, витривалість, терпіння та любов до українського спорту, виховуючи сильну націю, від якої залежатиме темп розвитку нашої країни.

ВІД ІДЕЇ ДО СУЧАСНОГО СПОРТИВНОГО КОМʼЮНІТІ КРАЩИХ БОРЦІВ СВІТУ

20190907-IMG_0614190907.jpg

Магомед Магдієв

Президент Спортивного клубу "Мангуст", Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, президент Всеукраїнської Федерації пляжної боротьби України та Національної Федерації грепплінгу України, який протягом двох десятиліть займає лідируючу позицію в популяризації й розвитку масового спорту та робить вагомий особистий внесок у розширення представництва України на міжнародній спортивній арені. 

За безпрецедентної підтримки Магомеда Магдієва Спортивний клуб "Мангуст" реалізовує чисельні благодійні та соціальні проєкти. З першого дня роботи Спортивного клубу "Мангуст", Спортивно-оздоровчого комплексу "Мангуст" та філій клубу в Одесі, Овідіополі та Києві президент прийняв чітке рішення надавати можливість безкоштовно відвідувати спортивні секції клубу та долучатися до спортивного руху "Мангуст" в Україні дітям, молоді та студентам з потребуючих родин, тимчасово переміщеним особам внаслідок бойових дій на території України.

 

Розвиваючи спорт та примножуючи спортивні традиції в Україні, Магомед Магдієв робить безцінний внесок у виховання ціннісних орієнтацій сучасного покоління молоді.

2001-2011 роки

ЕТАП ЗАСНУВАННЯ

54.jpg

Лернік Мусаєлян (2001-2011)

Заснування Спортивного клубу "Мангуст" у 2001 році перегортає нову сторінку сучасного спортивного руху України. 2 серпня 2001 року свою плідну роботу розпочинає перший директор Спортивного клубу "Мангуст" Лернік Мусаєлян. На керівника випала особлива місія - закласти міцний фундамент для подальшого зростання та розширення клубу, сформувати ціннісні орієнтири обʼєднання, які визначають основу його впізнаваності та бренду.

 

Лернік Мусаєлян створив команду справжніх однодумців, яких обʼднує спільна мета - популяризація фізичної культури та масового спорту серед населення України. Протягом 2002-2005 років клуб стрімко об’єднує найкращих спортсменів з вільної боротьби, грепплінгу та панкратіону. З 2006 року під професійним керівництвом Лерніка Мусаєляна Спортивний клуб "Мангуст" стає головним партнером безлічі всеукраїнських змагань з грепплінгу, панкратіону, самбо, вільної та греко-римської боротьби.

Наполегливість та цілеспрямованість першого керівника досить швидко знаходить своє відображення в динамічному розвитку клубу.

 

Лернік Мусаєлян ініціює друк першої партії спортивного журналу "Школа виживання "Мангуст", на сторінках якого керівник старанно зберіг історію становлення та розвитку спортивного клубу. Протягом багатьох років журнал висвітлював свіжі новини світового спорту, визнавав кращих спортсменів України та активно популяризував фізичну культуру та спорт в Україні. В одному з номерів Лернік Мусаєлян як головний редактор спортивного журналу зауважив: "Спорт - це антивірус, який може вилікувати багато проблем сучасного суспільства".

У 2011 році Лернік пише слова мотиваційного гімну Спортивного клубу "Мангуст", який став справжнім закликом до занять фізичною культурою та спортом, розвитку сили волі, характеру та активної громадської позиції майбутніх поколінь:

"Клуб "Мангуст": здоровим будеш сильним;
Клуб "Мангуст": ми успішні, ми активні;
Клуб "Мангуст": ми міцні душею й тілом
Клуб "Мангуст": ми доведемо це ділом".


Наприкінці 2011 року Лернік Мусаєлян передав опікування Спортивним клубом "Мангуст" у надійні руки свого наступника, проте колишній директор назавжди залишився частиною дружньої спортивної родини. Сьогодні Лернік Мусаєлян є віце-президентом Спортивного клубу "Мангуст", віце-президентом Всеукраїнської Федерації панкратіону України, віце-президентом Національної Федерації грепплінгу України та віце-президентом Всеукраїнської Федерації пляжної боротьби України.

2012-2013 роки

ЕТАП СТАНОВЛЕННЯ

Шаміль Магомедов (2012)

У 2012 році директором Спортивного клубу "Мангуст" стає Шаміль Магомедов. Керівник всебічно підтримував принципи діяльності клубу, докладаючи чималих зусиль до виховання здорової та спортивної нації з особливою внутрішньою силою та лідерськими якостями. Шаміль був наділений унікальним вмінням розбиратися в людях та згуртовувати навколо себе надійне коло однодумців. Він завжди наголошував на важливості невпинного саморозвитку та цитував промову геніального спортивного діяча: порт не є предметом розкоші та активності небагатьох, це зовсім не проста форма м’язової компенсації за інтелектуальну працю. Для кожного чоловіка, жінки чи дитини він дає можливість для самоствердження незалежно від професії чи положення в житті”.

Василь Стадник (2013)

У 2013 році посаду директора Спортивного клубу "Мангуст" обіймає Василь Стадник. Професійний керівник дав новий потужний поштовх для розвитку фізичної культури та спорту в Одеській області. Василь був справжнім прикладом мужності, сили, витримки, самовідданості та любові до обраної справи. Окрім всебічної підтримки на шляху спортсмена від першого тренування до першого чемпіонського титулу, директор приділяв особливу увагу розвитку сильної та здорової особистості в інтелектуальному, моральному та етичному напрямках. Василь вчив спортсменів мати чітку життєву позицію, визначати свої принципи та непорушно дотримуватися їх. Він ефективно об’єднував активну молодь за допомогою інтерактивних ігор, турнірів, змагань і семінарів. Під час його керівництва спортсмени клубу впевнено ставали зірками спортивних хронік та вкотре доводили, що не дарма вважаються найкращими.

Василь наголошував, що вся сила Спортивного клубу «Мангуст» полягає у єдності та невпинному русі вперед до спільної мети.

2014-2018 роки

ЕТАП РОЗВИТКУ 

IMG_7851.jpg

Роман Долідзе (2014-2016)

У 2014 році директором Спортивного клубу «Мангуст» стає талановитий спортсмен та професійний тренер Роман Долідзе. Під далекоглядним керівництвом справжнього лідера спортивний рух «Мангуст» стрімко набирав популярність серед представників української молоді. Історія засвідчує, що роки управління Романа стали одними з найбільш результативних та успішних. Численні ідеї та плани Романа стали потужним ядром до змін та вдалого розвитку спортивного руху в Одеській області та Україні в цілому. Роман Долідзе став організатором десятків навчальних семінарів, турнірів та чемпіонатів національного й міжнародного рівня.

 

Український чемпіон зі світовим імʼям прокладав фундамент до висвітлення роботи клубу, відкритої співпраці зі ЗМІ, проводив масштабні відкриті заняття для юних початківців та створив курс авторських тренувань для досвідчених професійних спортсменів, фрагментами яких тренер ділився на YouTube каналі Спортивного клубу "Мангуст".

 

Пліч-о-пліч з президентом Спортивного клубу "Мангуст" Магомедом Магдієвим Роман Долідзе сприяв плідній співпраці клубу з Національним університетом «Одеська юридична академія» та Міжнародним гуманітарним університетом на чолі з президентом Сергієм Васильовичем Ківаловим.

 

2 серпня 2015 року на базі Спортивного комплексу Міжнародного гуманітарного університету Спортивним клубом "Мангуст" спільно з Національним університетом "Одеська юридична академія" було проведено масштабний спортивний захід, присвячений 14-му дню народження Спортивного клубу «Мангуст» та 85-му ювілею заснування ВДВ (з 2017 року - ДШВ ЗСУ). Окрім вражаючого турніру з панкратіону, на гостей заходу чекала різноманітна конкурсна програма та захоплюючі сутички професійних спортсменів клубу. Спортивне свято об’єднало понад 150 учасників та 18 команд, у складі яких змагалися курсанти Військової академії, Одеського державного університету внутрішніх справ, студенти Міжнародного гуманітарного університету, Національного університету "Одеська юридична академія", представники численних спортивних клубів міста Одеси, Кропивницького, Миколаєва та Ізмаїлу.

За визначні спортивні досягнення та відчайдушну працю на благо розвитку та популяризації фізичної культури та спорту в 2015 році грузинського та українського борця змішаних бойових мистецтв, чемпіона світу та Європи з грепплінгу за версією FILA (UWW), чемпіона Азії та Океанії з ADCC, чемпіона світу ММА за версією WWFC Романа Долідзе було нагороджено почесною статуеткою Міжнародної спортивної премії «Золотий Мангуст».

56.jpg

Тетяна Герасименко (2017-2018)

У 2017 році на пост керівника Спортивного клубу "Мангуст" приходить досвідчений спеціаліст Тетяна Герасименко, яка за два роки плідної роботи провела безліч широкомасштабних заходів з метою залучення населення України до регулярних занять фізичною культурою та спортом. Вже тоді Спортивний клуб «Мангуст» всебічно підтримував більше, ніж 350 професійних спортсменів, серед яких майстри спорту міжнародного класу, майстри спорту України, чемпіони світу, Європи та України. Таким чином, за керівництва Тетяни розпочинається період абсолютно нової спортивної історії України. Світові перемоги спортсменів Спортивного клубу "Мангуст" супроводжуються визначними досягненнями на національних та європейських змаганнях. Під гаслом «Добро має бути з кулаками» Спортивний клуб "Мангуст" невпинно будує генерацію юних чемпіонів та впевнено крокує назустріч змінам. Серед найбільш титулованих спортсменів клубу яскраво виділяються Семен Радулов - призер чемпіонату Європи з вільної боротьби, чемпіон світу з пляжної боротьби та Галина Ковальська - чемпіонка Європи та світу з грепплінгу. Відтоді для визначення кращих борців світу Спортивним клубом "Мангуст" було ініційовано проведення Кубку з професійного панкратіону "Золотий Мангуст", який відбувся у травні 2017 року під керівництвом Тетяни Герасименко.

2019-2022 роки

ЕТАП МАСШТАБУВАННЯ ЗДОБУТКІВ

9034CAE2-A16B-431A-B625-B3B771E7AA8B.JPG

Тетяна Акуленко (2019-2022)

Протягом останніх трьох з половиною років директором мережі Спортивних клубів «Мангуст» була Тетяна Акуленко.

У серпні 2019 року Спортивний клуб «Мангуст» виступив головним партнером міжнародних змагань з пляжної боротьби (етапу Світової серії та Чемпіонату світу серед кадетів та юніорів), де Тетяна вміло продемонструвала свої організаторські здібності. Влітку 2020 року Спортивний клуб «Мангуст» ініціював проведення безоплатних ранкових тренувань на березі Чорного моря. За підтримки Громадської організації «Мангуст» та безпосередньої участі Тетяни було проведено чотири заняття та залучено більше 200 жителів Одещини.


Окрім численних філій клубу в Одеській та Київській області, у 2020 році керівництво Спортивного клубу "Мангуст" урочисто відкриває єдиний мультифункціональний Спортивно-оздоровчий комплекс «Мангуст» в Одесі, який поєднав у собі обладнані зони для розминки, професійний інвентар для трьох видів навантаження (вправ з вагами, вправ із власною вагою та кардіотренувань), 2 борцівських килими, басейн, лазню, зручні спортивні роздягальні. Даний соціальний проєкт реалізовано завдяки злагодженій співпраці президента Спортивного клубу 

«Мангуст» Магомеда Магдієва та президента Національного університету «Одеська юридична академія» Сергія Васильовича Ківалова. Новий спортивний комплекс дав потужний імпульс масштабному розвитку та популяризації спорту серед одеситів. Наявність відповідного сучасного простору сприяло залученню висококваліфікованих тренерів для проведення численних майстер-класів, навчальних семінарів та тренінгів з грепплінгу, панкратіону, кікбоксингу, пляжної та вільної боротьби, організацію та проведення яких контролювала Тетяна Акуленко.

СУЧАСНИЙ ЕТАП

2022 рік

З початку ХХІ століття Спортивний клуб "Мангуст" відіграє вирішальну роль у розвитку сучасної спортивної нації українців. Сьогодні спортсмени Спортивного клубу "Мангуст" - титуловані чемпіони світу з пляжної та вільної боротьби, грепплінгу, панкратіону й кікбоксингу. Завдяки ініціативі президента Спортивного клубу "Мангуст" Магомеда Магдієва спорт, спортивно-масова робота та фізкультурно-оздоровчі заходи набули нового значущого змісту. Спортивний клуб "Мангуст" налічує більше 10 тисяч однодумців, об'єднаних у 5 філіях клубу в двох областях, трьох містах та пʼяти районах України. 

Спортивна спільнота клубу стала драйвером популяризації здорового способу життя в Україні та яскравим прикладом дружньої всепереможної команди професіоналів. З початку повномасштабної війни в Україні президент Спортивного клубу "Мангуст", президент Національної Федерації грепплінгу України та Всеукраїнської Федерації пляжної боротьби України Магомед Магдієв прийняв чітке рішення продовжувати підтримувати українських спортсменів та робити все для того, щоб український прапор невпинно майорів на міжнародній спортивній арені. 

З жовтня 2022 року обовʼязки директора Спортивного клубу "Мангуст" та Громадської організації "Мангуст" виконує Милана Бродовська.

Слава Україні! Слава ЗСУ! Разом до перемоги!

bottom of page